Dobro došli !

predsednik momo colakovic

Predsednik udruženja penzionera grada Novog Sada

Momo Čolaković

Udruženje Penzionera Grada Novog Sada je dobrovoljna, socijalno-humanitarna nevladina i vanstranačka organizacija korisnika penzija u kojoj članovi ostvaruju zajedničke interese i potrebe na zaštiti i unapređenju prava po osnovu penzijskog i invalidskog osiguranja, zdravstvene zaštite i socijalnog osiguranja, socijalne zaštite i na zadovoljavanju drugih zajedničkih potreba svojih članova - penzionera. I dalje će se jačati karakter udruženja kao dobrovoljne, interesne, socijalno-humanitarne, legalističke, nevladine vanstranačke organizacuje. Udruženje penzionera grada Novog Sada je najstarija organizacija u gradu, koja okuplja u svoje redove preko 15000 penzionera (staračkih, invalidskih, zanatskih i poljoprivrednih), svrstanih u 39 mesnih organizacija.

Ciljevi udruženja su:

• zaštita i unapređenje materijalnog i socijalnogpoložaja, ličnog i društvenog statusa svojih članova,
  • razvoj društvenog i kulturnog života članova,
  • pružanje svih vrsta pomoći članovima,
  • saradnja sa Fondom penzijskog i invalidskog osiguranja i Fondom zdravstvenog osiguranja i zdravstvene zaštite, radi ostvarivanja prava članova kod Službi fondova,
  • saradnja sa drugim organizacijama i udruženjima u gradu.

Oblast delovanja Udruženja usmerena je:

• da prati stanja i probleme članova, na ostvarivanju zakonom utvrđenih prava i da im pruža pomoć u zaštiti njihovih prava,
  • da organizuje aktivnosti na poboljšanju ličnog i društvenog života članova,
  • da organizuje snabdevanje članova ogrevom i osnovnim životnim namirnicama i drugim potrebama,
  • da sprovodi aktivnosti na organizovanom odmoru i oporavku penzionera,
  • da preduzme i sve druge aktivnosti kojima se ostvaruju ciljevi i zadaci Udruženja utvrđeni Statutom i drugim opštim aktima Udruženja.

Udruženje penzionera grada Novog Sada, je pored svih teškoća i nedaća u proteklom periodu uspešno obavljalo svoje aktivnosti, koje i dalje nastavlja sa uspehom.

Novi Sad, 2016.

Adresa:
Poštanska 3
21000 Novi Sad
tel: +381 21 66 11 027
e-mail: nspenzioner@gmail.com

N a v i g a c i j a

Neki korisni linkovi

Ministarstvo za rad. zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

ministarstvo

Dnevni list Dnevnik