Dobro došli !
 
 
 
 
 
 
 

Kako žive Novosadski penzioneri


 VIDEO K9:

Naši stariji sugrađani umeju da iskoriste svoje slobodno vreme, da ga ispune aktivnostima u kojima najviše uživaju zaboravljajući tako na svoje probleme. U organizovanju različitih aktivnosti pomažu im udruženja penzionera u koja su uključeni. Naša ekipa danas je razgovarala sa jednim udruženjem penzionera, a pitali smo i sugrađane da li su zadovoljni svojim društvenim životom.


Novosađani se ponose činjenicom da je Novi Sad grad po meri svih koji u njemu žive, jer svako u njemu pronalazi svoj kutak, mesto, prijatelje i događaje koji mu najviše prijaju. A svoju idilu u njemu mogu naći i naši najstariji sugrađani koji svoje vreme provode kako sa porodicama, tako i sa prijateljima penzionerima sa kojima igraju šah, karte, pikado i još mnogo toga. A udruženja penzionera tu su da im olakšaju pronalazak i organizovanje različitih aktivnosti.

 
Međutim, Udruženje penzionera grada Novog Sada, uz podršku Gradske upave za socijalnu i dečiju zaštitu, otišlo je korak dalje i povezalo naše sa penzionerima Rumunije u okviru projekta „Most saradnje“.
Savez penzionera Srbije u saradnji sa Penzionerskim servisom omogućio je svim penzionerima popust karticu koju oni mogu da koriste na teritorije cele države, u prodajnim mestima sa kojima je ostvarena saradnja. Penzioneri po svoju karticu mogu otići u Udruženje penzionera grada Novog Sada u Poštansku 3, a izrada kartice košta 142 dinara. Većina novosadskih penzionera ume da uživa u svom slobodnom vremenu. Ponekad je i njima potrebno da se popodne odmaraju na klupama u centru našeg grada i uživaju u muzici, graji prisećajući se mladosti, ali i planiranju narednog druženja sa svojim prijateljima.
Izvor: Kanal9

 

 Novi Sad, 2016.

 Udruženje penzionera grada Novog Sada

 

nazad

 

N a v i g a c i j a

 

 

Neki korisni linkovi


Ministarstvo za rad. zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

ministarstvo

Dnevni list Dnevnik

dnevnik

Magazin Penzin

penzin

Sajt grada Novog Sada

grad novi sad