OBAVEŠTENJA - Udruženje Penzionera Grada Novog Sada

ОДЛАЗАК ПЕНЗИОНЕРА ГРАДА НОВОГ САДА НА ОПОРАВАК У БАЊАМА

Из Удружења пензионера Града Новог Сада, добили смо информацију да, након добијања коначне ранг листе коју је објавио Републички Фонд ПИО, око 15.000 пензионера има право да о трошку Фонда искористи рехабилитацију и бањско лечење у бањама Србије као што су: Врњачка Бања, Бања Ковиљача, Рибарска бања, Нишка бања, Сокобања, затим „Термал“ у Врднику, бања Кањижа и Бања „Јунаковић“ у Апатину.

Велики број новосадских пензионера било је заинтересовано за бесплатан одлазак у бању, захтеве у Удружење пензионера града Новог Сада је поднело 2.360 корисника пензија, а по критеријумима РФ ПИО своје право на бесплатан опоравак оствариће њих 651.

Бројчано, новосадски пензионери су се определили за лечење и рехабилитацију у следећим бањама: „Јунаковић“ – Апатин 191, „Кањижа“ 185, „Термал“ - Врдник 120, Сланкамен 45, Врњачка Бања 30, Соко Бања 30, Нишка Бања 25 и „Русанда“ – Меленци 25, пензионера.

Сви они који су остварили право на бесплатну рехабилитацију, у трајању од 10 дана, у бањама, добиће позиве на кућну адресу, са тачним терминима одласка и смештаја и организовано, са плаћеним превозом, отићи у жељене бање.
Овога пута треба информисати јавност Града Новог Сада, да сви они корисници пензија, њих око 400, који су на терет Буџета града Новог Сада у 2022. години добили бесплатан опоравак и рехабилитацију у бањама, то своје право искористили, закључно са месецом мајом 2023. године.

Пензионери града Новог Сада су се определили да своје право бесплатног коришћења рехабилитације и опоравка искористе у следећим бањама: „Јунаковић“ – Апатин 215, „Кањижа“ 135 и „Термал“ - Врдник 50 пензионера.
Као што смо информисали јавност града Новог Сада, пројекат „Реахабилитационо – терапијска подршка старим лицима“ Удружења пензионера града Новог Сада и Градске управе за социјална и дечија питања, а на основу којег је 400 корисника пензија из Новог Сада иде 7 дана у бање на терет Бужета града Новог Сада, биће реализована до краја маја 2023. године.

 

Председник Комисије за информисање УПГ
Драган Ивановић

 

Sličan sadržaj

Image

Mailing lista

Prijavite se na našu
mailing listu