OBAVEŠTENJA - Udruženje Penzionera Grada Novog Sada

ОДЛАЗАК ПЕНЗИОНЕРА ГРАДА НОВОГ САДА НА ОПОРАВАК У БАЊАМА

Из Удружења пензионера Града Новог Сада, добили смо информацију да, након добијања коначне ранг листе коју је објавио Републички Фонд ПИО, око 15.000 пензионера има право да о трошку Фонда искористи рехабилитацију и бањско лечење у бањама Србије као што су: Врњачка Бања, Бања Ковиљача, Рибарска бања, Нишка бања, Сокобања, затим „Термал“ у Врднику, бања Кањижа и Бања „Јунаковић“ у Апатину.

Велики број новосадских пензионера било је заинтересовано за бесплатан одлазак у бању, захтеве у Удружење пензионера града Новог Сада је поднело 2.360 корисника пензија, а по критеријумима РФ ПИО своје право на бесплатан опоравак оствариће њих 651.

Бројчано, новосадски пензионери су се определили за лечење и рехабилитацију у следећим бањама: „Јунаковић“ – Апатин 191, „Кањижа“ 185, „Термал“ - Врдник 120, Сланкамен 45, Врњачка Бања 30, Соко Бања 30, Нишка Бања 25 и „Русанда“ – Меленци 25, пензионера.

Сви они који су остварили право на бесплатну рехабилитацију, у трајању од 10 дана, у бањама, добиће позиве на кућну адресу, са тачним терминима одласка и смештаја и организовано, са плаћеним превозом, отићи у жељене бање.
Овога пута треба информисати јавност Града Новог Сада, да сви они корисници пензија, њих око 400, који су на терет Буџета града Новог Сада у 2022. години добили бесплатан опоравак и рехабилитацију у бањама, то своје право искористили, закључно са месецом мајом 2023. године.

Пензионери града Новог Сада су се определили да своје право бесплатног коришћења рехабилитације и опоравка искористе у следећим бањама: „Јунаковић“ – Апатин 215, „Кањижа“ 135 и „Термал“ - Врдник 50 пензионера.
Као што смо информисали јавност града Новог Сада, пројекат „Реахабилитационо – терапијска подршка старим лицима“ Удружења пензионера града Новог Сада и Градске управе за социјална и дечија питања, а на основу којег је 400 корисника пензија из Новог Сада иде 7 дана у бање на терет Бужета града Новог Сада, биће реализована до краја маја 2023. године.

 

Председник Комисије за информисање УПГ
Драган Ивановић

 

Image

Mailing lista

Prijavite se na našu
mailing listu