INFO/VESTI - Udruženje Penzionera Grada Novog Sada

Министар Никола Селаковић са члановима Удружења пензионера Града Новог Сада

Share
Image
У Новом Саду је 03.априла 2023 године, на Тргу Слободе, Министар за рад, запошњавање,борачка и социјална питања Никола Селаковић, заједно са градоначелником Града Новог Сада Миланом Ђурићем и са представницима Републичког ПИО фонда, су присуствовали потписивању споразума између предузећа која су обезбедила повластице за пензионере и Републичког ПИО фонда филијале Нови Сад и потписивању захтева пензионера за пензионерску картицу.
Министар Селаковић је истакао да је дошао на представљању пензионерске картице, новог механизма који ће нашим старијим омогућити одређене врсте повластице у коришћењу услуга јавних и приватних предузећа у трговини и снабдевању.
Image

Градоначелник Милан Ђурић је указао на важност овог споразума и пензионерских картица за најстарије суграђане а њих у Новом Саду има око 70.000 и да ће бити подељено исто толико пензионерских картица.
Директор ПИО фонда Реља Огњеновић, је истакао да међу пензионерима влада велико интересовање за ове картице.
Велики број пензинера је дошло и искористило прилику да на Тргу Слободе, испуни захтев за пензионерску картицу.
Међу Пензионерима је била и новоизабрана председница Удружења пензионера Града Новог Сада Милена Жарковић, која је изјавила :“ право да се пријаве и да добију пензионерску картицу имају сви пензионери и сви остали корисници права из пензијског и инвалидског осигурања. Пријавњивање је већ почело, а данас, то организовано чинимо са представницима ПИО фонда у Новом Саду, овде на Тргу Слободе и као што видите, интересовање пензионера је велико”. На тргу Слободе је био и Момо Чолаковић, досадашњи председник Удружења,чланови Скупштине, Управног одбора и Надзорног одбора и председници Месних организација пензионера.

Image
Image
Image
Image

Mailing lista

Prijavite se na našu
mailing listu