INFO/VESTI - Udruženje Penzionera Grada Novog Sada

Odlična saradnja Udruženja penzionera s lokalnom samoupravom

Share
Udruženje penzionera Grada Novig Sada, zajedno sa Gradom, otvorilo je još jedan u nizu klubova za penzionere i to u Mesnoj zajednici Kovilj.
Image

Grad Novi Sad, pored toga što je obezbedio prostor i opremu, učestvovao je i u drugim finansijskim troškovima za pružanje usluge penzionerima, kako bi penzioneri na teritoriji Mesne zajednice Kovilj imali adekvatan prostor za druženje i kvalitetno i sadržajno provođenje slobodnog vremena.

Da podsetimo, u Novom Sadu, veoma uspešno, radi 19 klubova penzionera u kojima se planski ostvaruju programi za najstarije građane Novog Sada. Po Programu rada Udruženja penzionera Grada Novog Sada, plan je da se broj klubova poveća na 25.

Podsećamo da je i u Kaću izgrađen potpuno nov Dom penzionera. Osim Kaća, Nov dom penzionera je izgrađen u Sajlovu, a dom se trenutno radi u Ledincima.

Renovirane su i adaptirane zgrade i pretvorene u domove penzionera u Budisavi, Kisaču i Stepanovićevu i pre neki dan u Kovilju. Dom penzionera u Kovilju, Mesnoj zajednici Kovilj, koja po popisu iz 2011. godine broji oko 5.400 stanovnika je moderno opremljen prostor u kojem će članovi Mesne organizacije penzionera organizovati aktivnosti i pružati uslugu za koju budu zainteresovani članovi i ostali korisnici penzija.. Dom će biti otvoren svakodnevno, gde će se družiti stara lica, organizovati izlete, razna sportska takmičenja, pripremati se za Olimpijadu trećeg doba, organizovano nabavljati ogrev, zimnicu, prehrambene proizvode i drugo. Sve ovo da se korisnici penzija ne osećaju usamljeni i izolovani.

Podsećamo da je Dom penzionera u Kovilju otvorio zamenik Gradonačelnika Grada Novog Sada, Milan Đurić, koji je tom prilikom rekao:

- Još jedan devastirani objekat je dobio novo ruho, koje je sada na raspolaganju Udruženju penzionera “Kovilj”. Briga o ljudima , pogotovo penzionerima, okosnica je politike rukovodstva Grada Novog Sada. Želja nam je da se odužimo našim najstarijim sugrađanima, da im se zahvalimo ali i da ih saslušamo, kako bi još više poboljšali kvalitet njihovog života, jer su ono ti koji su podnosili najveći teret.

Po planu rada Udruženja penzionera Grada Novog Sada, sve ovo što je urađeno u narednim godinama se mora udvostručiti. Posebno treba istaći uređenje zgrade koje koristi Udruženje penzionera Grada Novog Sada u Poštanskoj 3. u kojoj preko 50.000 penzionera na godišnjem nivou ostvari neki svoj zahtev i želju.

Osim Kovilja i Kaća, nov dom penzionera je izgrađen i na Sajlovu, a dom za najstarije se gradi i u Ledincima. Radi se na projektu izgradnje novog doma penzionera na Fruškoj gori.

Predsednik penzionera Grada Novog Sada Momo Čolaković sa puno ponosa ističe da je materijalni i socijalni položaj korisnika penzija povoljniji i bolji nego u drugim delovima Srbije. To potvrđuje činjenicom da je prosečna penzija u odnosu na prosečnu platu preko 50 odsto, a da je to na Republičkom nivou ispod 45 odsto.

Posebno ističe saradnju Udruženja penzionera Grada Novog Sada i lokalne samouprave, napominjući da je pre šest godina gradonačelnik Grada Novog Sada Miloš Vučević potpisao Protokol o saradnji sa Udruženjem penzionera Grada Novog Sada, koji se do današnjih dana uspešno sprovodi.

Treba reći da je ovom prilikom Udruženje penzionera Grada Novog Sada održalo izbornu Skupštinu Udruženja, na kojoj je usvojen Program rada i delovanja Udruženja za naredne četiri godine izabrano novo rukovodstvo, Upravni odbor, Nadzorni odbor i komisije.

Izvor: Dnevnik/S. S.
Foto: Z.H.

Image

Mailing lista

Prijavite se na našu
mailing listu