INFO/VESTI - Udruženje Penzionera Grada Novog Sada

Grad finansira rehabilitaciju 400 najugroženijih penzionera

Share
Prijem zahteva korisnika penzije za odlazak na sedmodnevni besplatan oporavak u banju, koji finansira Grad, biće organizovan od 3. do 14. oktobra u prostorijama Udruženja penzionera grada Novog Sada (Poštanska 3) i mesnim organizacijama penzionera, a raspored termina za predavanje zahteva i dokumentacije biće istaknut na oglasnim tablama pomenutih institucija.
Image

Pravo na besplatan oporavak i rehabilitaciju imaju korisnici penzija čiji iznos ne prelazi 38.885,37 dinara, korisnici starosnih, invalidskih i porodičnih penzija, koji imaju prebivalište na teritoriji Novog Sada duže od pet godina, sa izuzetkom onih koji su pravo besplatnog odlaska u banju iskoristili tokom proteklih pet godina. Od ukupnog broja zahteva, biće odabrano 400 najugroženijih korisnika penzije, za šta je Grad izdvojio 10.000.000 dinara.

Uz popunjen obrazac Zahteva, od dokumentacije potrebno je priložiti poslednji ček od penzije, kopiju lične karte i odgovarajuću medicinsku dokumentaciju. Komisija Udruženja penzionera grada Novog Sada će, nakon primljenih i obrađenih zahteva, prvu preliminarnu rang-listu objaviti do 24. oktobra na oglasnom prostoru u Poštanskoj 3.

Korisnici penzije bi trebalo da se u svojim izjavama opredele za dve od ponuđenih pet banja, a na raspolaganju su "Termal" u Vrdniku, "Junaković" u Apatinu, banja Kanjiža, Prolom banja i "Banjica" u Sokobanji.

Izvor: Dnevnik.rs/B. P.

Sličan sadržaj

Image

Mailing lista

Prijavite se na našu
mailing listu