INFO/VESTI - Udruženje Penzionera Grada Novog Sada

Одржан 11. састанак са председницима МОП УПГНС

Share

У великој сали Удружења пензионера града Новог Сада, Поштанска 3, у уторак 23.01.2024. године,  са почетком у 10. часова, одржан је 11. по реду састанак са председницима месних организација пензионера Удружења пензионера града Новог Сада.

Image
Састанку је председавала председница Удружења пензионера града Новог Сада, Милена Жарковић.
Она је присутне председнике МОП , а њих је укупно било 36, информисала о раду УПГНС у 2023. години. Осим информације о раду, две значајне теме су биле предмет разговора са председницима МОП.
Прва тема је била одржавање годишњих конференција месних организација пензионера града Новог Сада, а закључак на ову тему је:
Да све месне организације пензионера, сходно закључцима Скупштине Удружења пензионера града Новог Сада, одрже месне конференције у периоду јануар - март 2024. године.

На Конференцијама МОП ће се разматрати:

- Извештаји о раду МОП за 2023. годину,
- Извештаји о материјално-финансијском пословању МОП за 2023. годину,
- План рада МОП за 2024. годину и
- План материјално - финансијског пословања МОП за 2024. годину.

Друга тема је била расписани Конкурс Републичког фонда ПИО за бесплатан одлазак корисника пензија у бање и обавезе УПГНС и председника МОП у вези са овим Конкурсом.

Председница Милена Жарковић је председнике МОП информисала о условима које је Фонд ПИО прописао: да износ пензије није већи од 39.850 динара, да корисници пензија већ нису користили ово право у периоду од 2020. до 2023.године и која се документација приложе. Такође, информисала је председнике МОП да ће се захтеви примати у седишту УПГНС, Поштанска 3, и у просторијама месних организација пензионера, да Конкурс траје до 25.01.2024. године, а да ће први прелиминарни резултати бити објављени након 24 дана од последњег дана пријема захтева.

Сви председници МОП су, једногласно, прихватили ову обавезу.


Image

Mailing lista

Prijavite se na našu
mailing listu