INFO/VESTI - Udruženje Penzionera Grada Novog Sada

Градоначелник Новог Сада поводом 8. марта гост новосадских пензионерки

Share

Поводом 8. Марта Међународног дана жена, градоначелник Града Новог Сада Милан Ђурић, посетио је Удружење пензионера Града Новог Сада у Поштанској улици и разговарао са старијим суграђанкама.

Gradonačelnik Đurić sa Predsednicom Milenom Žarković i Potpredsednicom Nadom Golić
Градоначелник је том приликом разговарао са председницом Удружења пензионера града Новог Сада, Миленом Жарковић о плановима Града у вези са подршком новосадским пензионерима као и потребама Удружења.
 
Пензионеркама је честитао осми март, да у здрављу и реализују своје планове и остваре своје жеље. Истакао је да је и прошле године уживаоу лепој прослави осмог марта на истом овом месту. Посебно је истакао, да ми мушкарци својим делима сваког дана у години мислимо на наше даме, јер су оне снага породице и друштва. Зато свакој понаособ велико и искрено хвала за свакодневни труд, пожртвованости несебичност, за све оно што наше даме чине и чиме обогаћују наше животе, рекао је градоначелник Милан Ђурић.
Поред градоначелника, гост пензионерки града Новог Сада су били и: Данијела Костић, члан градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици, Бранкица Кресић, руководилац клубова геронтолошког центра и остали сарадници.
 
У име пензионерки града Новог Сада, све госте и присутне пензионерке је поздравила,
 
Нада Голић, потпредседница Удружења пензионера града Новог Сада, која је у свом надахнутом говору се осврнула на неколико познатит жена које су се бориле за бољи положај жена у друштву као што су: Марта Јорговић, Надежда Петровић, Исидора Секулић, Савка Суботић и Мира Бањац.
 
Након обраћања градоначелника Милана Ђурића и Наде Голић, уследио је културно-уметнички програм у оквиру којег су наступили хорУдружења пензионера града Новог Сада којим је дириговала Хермина Гуга Сарка, Јасмина Анојчић је наступила у име драмске секције, а Марија Шимоњи, чланица литерарне секције је прочитала песму“Буди лепа“, док је музичку нумеру извео штићеник ШОСО“Милан Петровић“, Марко Башица.
 
По завршетку програма, у Препуној сали Удружења, Градоначелник је по завршетку програма, присутним дамама уручио пригодни цветни аранжман поводом 8. марта.
 
На крају свечаности, вредне чланице Удружења пензионера за своје госте су приредиле пригодно послужење.
Image

Mailing lista

Prijavite se na našu
mailing listu