INFO/VESTI - Udruženje Penzionera Grada Novog Sada

Градоначелник у посети пензионеркама

Share

- Ђурић: Жене се треба сетити свакога дана, а не само на овај празник
Поводом 8. марта Међународног дана жена, градоначелник Новог Сада Милан Ђурић посетио је Удружење пензионера где је разговарао са старијим суграђанкама.

Gradonačelnik Đurić sa Predsednicom Milenom Žarković i Potpredsednicom Nadom Golić
Градоначелник је том приликом разговарао и са председницом Удружења пензионера Новог Сада Миленом Жарковић о плановима Града у вези са подршком новосадским пензионерима, као и о потребама Удружења.
 
- Вама и свим суграђанкама честитам Осми март, да у здрављу реализујете своје планове и остварите све жеље! И прошле године сам уживао у лепој прослави Дана жена, на истом овом месту, са нашим дамама у пензији. Драге моје суграђанке, постало је већ уобичајено да мушкарци изговарају флоскулу, да се жене треба сетити свакога дана, а не само на овај празник. Али то је заиста велика истина и важно је да својим делима свакога дана у години показујемо да мислимо на вас и да радимо у корист жена. Желим вам да данашњи празник проведете у лепом расположењу, окружене љубављу најмилијих, а да пажња и уважавање буду део ваше свакодневице. Жене су снага породице и друштва, а положај наших мајки, сестара, супруга и сарадница мора бити у складу са равноправношћу полова у друштву. Зато свакој понаособ велико и искрено хвала за свакодневни труд, пожртвованост и несебичност, за све оно што чините и чиме обогаћујете наше животе - рекао је Милан Ђурић.
 
Након обраћања градоначелника, уследио је културно-уметнички програм у оквиру којег су наступили хор Удружења пензинера којим је дириговала Хермина Гуга Сарка, затим је чланица литерарне секције Марија Шимоњи прочитала песму „Буди лепа“, док је музичку нумеру извео и штићеник ШОСО „Милан Петровић“ Марко Башица. Градоначелник је по завршетку програма присутним дамама уручио пригодне цветне аранжмане поводом 8. марта.
 
Уживао сам у програму који је приредило Удружење пензионера Новог Сада поводом Међународног дана жена - 8. марта, а посебно сам почаствован приликом да нашим пензионеркама лично честитам празник, рекао је Милан Ђурић.
 
- Настављамо да бринемо о нашим најстаријим суграђанкама и суграђанима, да улажемо у Клубове пензионера којих данас у граду и приградским местима има 19, а путем конкретних мера настављамо да побољшавамо квалитет живота у Новом Саду.
 
- Желим вам да данашњи празник проведете окружене љубављу најмилијих, а да пажња и уважавање буду део ваше свакодневице, рекао је Ђурић.
- Увек ћете имати подршку Града Новог Сада, нагласио је градоначелник.
08.03.2024.
Фото: Град Нови Сад
Извор: Dnevnik.rs
Image

Mailing lista

Prijavite se na našu
mailing listu