INFO/VESTI - Udruženje Penzionera Grada Novog Sada

Чланови и руководство Удружења пензионера града Новог Сада гости града Ниша

Share

На основу позива Градског удружења пензионера  града Ниша, корисници пензија, чланови и руководство Удружење пензионера  града Новог Сада, њих  41,  боравило је 16. и 17. маја у граду Нишу. 

Gradonačelnik Đurić sa Predsednicom Milenom Žarković i Potpredsednicom Nadom Golić
У оквиру дводневне манифестације под називом „Сусрети Пријатељства“ представнике два Удружења је примио председник Градске општине Медијана Небојша Коцић. Поздрављајући госте, председник Небојша Коцић је истакао да „оваква дружења пружају прилику за међусобно упознавање, размену искустава, јачање заједништва међу пензионерима, али и промовисање пријатељства међу генерацијама и стварање нових“ и додао „да је ово догађај који старијим грађанима доноси радост и са којег се односе само лепе успомене“. „Градска општина Медијана велику пажњу посвећује, како најмлађим суграђанима, у оквиру свог програма пронаталитетне политике, тако и најстаријима, са циљем истицања важности доприноса који, становници трећег доба, могу да дају друштву“ нагласио је овом приликом Коцић.

Изразе захвалности председнику највеће нишке општине на пријему пренео је председник Удружења пензионера Града Ниша, Властимир Гоцић, захвалио се на успешној сарадњи и подршци, која никада није изостала и том приликом је нагласио изузетно пријатељство чланова Удружења пензионера града Новог Сада и чланова Удружења пензионера града Ниша и нагласио да је још 2016. године потписан Протокол о братимљењу ова два Удружења.
Милена Жарковић, председница Удружења пензионера града Новог Сада, које броји преко 25.000 чланова, захвалила се председнику Градске општине Медијана на срдачној добродошлици и гостопримству и додала да је руководство овог Удружења са одушевљењем прихватило позив, као и да је велико задовољство бити у граду, које новосадски пензионери јако воле и увек му се радо враћају. Нагласила је да од потписивања протокола о сарадњи „ од те године смо изузетно добри пријатељи зато што сматрамо да једни од других можемо много тога чути, научити, разменити искуства , јер смо сви у овом животном добу отприлике са истим проблемима и гледамо да једни другима помогнемо како да их решимо , превазиђемо и наравно, да нам живот у трећем добу буде лепши и лакши“.
На крају Небојша Коцић, председник општине у функцији домаћина је рекао “Ми ћемо покушати у овом дводневном дружењу да нашим пријатељима презентујемо главна обележја нашег града, има их подоста а ту је незаобилазна Ћеле –кула, Медијана, Тврђава, спомен соба у Команди копнене војске, центар града и на крају незаобилазно дружење уз игру и забаву јер ми то знамо да поштујемо“ нагласио је Коцић.

Гостима из Удружења пензионера града Новог Сада приређен је пријем у Градској кући. Том приликом је Милена Жарковић, председница Удружења пензионера града Новог Сада уручила заменици градоначелника Ниша Душици Давидовић монографије града Новог Сада и Удружења пензионера града Новог Сада.
Image

Mailing lista

Prijavite se na našu
mailing listu