INFO/VESTI - Udruženje Penzionera Grada Novog Sada

Наступ хора Удружења пензионера града Новог Сада на манифестацији „Недеља кинеског филма“

Share

Хор Удружења пензионера града Новог Сада учествовао је на завршној манифестацији „Недеља кинеског филма“ у Новом Саду у петак 24.маја 2024. у Културној станици Еђшег.

Gradonačelnik Đurić sa Predsednicom Milenom Žarković i Potpredsednicom Nadom Golić
Организатори фестивала, заједно са Градском управом за социјалну заштиту и дечију заштиту, приредили су занимљив програм за најстарије суграђане. А као што смо рекли, наступио је и наш хор, хор Удружења пензионера града Новог Сада, са диригентом Хермином Гуга Сарком. Хор је са својим репертоаром имао запажен успех и од присуних у сали награђен громогласним аплаузом. Осим нашег хора наступили су и најстарији фолклораши, окупљени испред клубова пензионера Града Новог Сада.

У име Удружења пензионера града Новог Сада, присутне је поздравила Миланка Мишковић, председница Комисије за културу УПГНС, која је присутнима кратко преставила хор Удружења, истакла је његово освајање првог места на смотри хорова Србије у Нишу, као и да Управни одбор и Комисија УПГНС, посебан акценат дају на реализацији пројеката у култури међу пензионерима.

Након церемоније затварања фестивала, присутнима се обратила Данијела Костић, чланица Градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци. Она је поздравила госте из Кине и похвално се изразила на доброј сарадњи између Удружења пензионера града Новог Сада и Скупштине града, посебно са Градским већем за социјалну заштиту.

На видео биму смо имали прилику да видимо активности и рад пензионера у Кини.

На самом крају манифестације, приказан је филм са називим „Волим те“, где се говори о два старија брачна пара. Први брачни пар скупља секундарне сировине, где се на почетку старости сукобљавају, а како старост одмиче, постепено се развијају осећања једно према другом. Други старији брачни пар, тешка болест мучи готово читавог живота, они за пуки опстанак скупљају и продају отпад. Четворо стараца, два љубавна пара, улази у последње поглавље својих живота волећи се силном и чистом љубављу.
Image

Mailing lista

Prijavite se na našu
mailing listu