INFO/VESTI - Udruženje Penzionera Grada Novog Sada

Расподела пакета солидарне помоћи

Share

Републички Фонд за пензијско и инвалидско осигурање и Удружење пензионера града Новог Сада, почели су 30. маја 2024. године (у четвртак), са расподелом пакета солидарне помоћи.

Gradonačelnik Đurić sa Predsednicom Milenom Žarković i Potpredsednicom Nadom Golić
Сви корисници пензија чија примања не прелазе 24.987,67 динара, а који су конкурисали за доделу пакета, њих у граду Новом Саду има 742. могу преузети пакет у просторијама Удружења у улици Димитрија Аврамовића број 10, у времену од 08 до 13. часова.
 
При додели пакета присуствовао је и директор Фонда ПИО Борис Јефтић, који је изјавио да сви корисници пензија у граду Новом Саду који су конкурисали за пакет, а имају основа за доделу, њих 742 могу преузети пакет, који садржи основне животне намернице и средства за хигијену, у складу са Правилником о друштвеном стандарду корисника пензија.
Потпредседник УПГНС Милутин Вукас - Браца је изјавио, да Фонд ПИО сваке године распише оглас за доделу пакета солидарне помоћи најугриженијим корисницима пензија, да је ове године укупно 754 корисника пензија поднело захтев у Удружењу пензионера града Новог Сада, а услове за доделу пакета је испунило њих 742, док 12 корисника пензија нису испунили тражени услов.
Осим директора Фонда ПИО Бориса Јефтића и потпредседника УПГНС Милутуна Вукаса, додели пакета су присуствовали и Срето Качар, секретар УПГНС, Драган Ивановић, Синиша Бранков и Слободан Мићин, чланови УО УПГНС, чланови Комисије за солидарну помоћ УПГНС и представници средстава јавног информисања.
Image
Image
Image

Mailing lista

Prijavite se na našu
mailing listu