INFO/VESTI - Udruženje Penzionera Grada Novog Sada

Одржана 6. седница Скупштине Удружења пензионера града Новог Сада

Share

У Новом Саду је 26.12.2023. године,  одржана  Скупштина Удружења  пензионера града Новог Сада. Скупштини  Удружења је присуствовао 71 члан Скупштине.

Image
Гост Скупштине Удружења пензионера је био градоначелник града Новог Сада, Милан Ђурић.
На самом почетку рада Скупштине, градоначелник Милан Ђурић се обратио члановима Скупштине и том приликом је изјавио:
“ Град Нови Сад и Удружење пензионера имају одличну сарадњу још од 2017. године, када су тадашњи градоначелник Милош Вучевић и тадашњи председник Удружења Момо Чолаковић, потписали Протокол о сарадњи. Ове године је Удружење пензионера града Новог Сада, по основу два јавна конкурса, добило 10 милиона динара. Поносан сам што је материјални положај и друштвени статус корисника пензија знатно повољнији него у другим деловима Србије. О томе говоре подаци ПИО Фонда да је просечна пензија новосађана за месец новембар 49.820 динара, што је чак 10.000 динара више у односу на републички просек. Наставићемо да решавамо сва питања која су кључна за за бољи живот 72.262 пензионера, почев од домова пензионера и адаптацију клубова пензионера. Град ће наредне године из Буџета обезбедити средства за одлазак у бање 400 пензионера, поред тога обезбедиће једнократну новчану помоћ најугроженијим пензионерима у износу од 20.000 динара, плаћање режијских трошкова за домове, као и адаптацију већ постојећих и изградњу нових домова за пензионере. Циљ нам је да наши пензионери буду финансијски ојачани, али уважени и поштовани на сваком кораку“ – рекао је Ђурић.
Градоначелник Милан Ђурић се захвалио председници Удружења Милени Жарковић на доброј сарадњи.
Присуство градоначелника је искористило десетак пензионера, чланова Скупштине УПГНС, да му поставе питања, на која је градоначелник садржајно одговорио.
Image
У наставку рада, Скупштина Удружења је, једногласно, усвојила:
  • Записник са 4. седнице Скупштине,
  • Информацију о раду УПГНС, за период јануар-децембар 2023.године,
  • Информацију о материјално-финансијском пословању УПГНС, за период јануар – новембар 2023. Године,
  • Извештај Надзорног одбора о материјално -финансијском пословању УПГНС за 2023 годину,
  • План рада УПГНС за 2024. годину и
  • План материјално- финансијског пословања УПГНС за 2024. годину.
Такође, једногласно, је подржан предлог Управног одбора УПГНС да се за новог председника Надзорног одбора изабере Тихомир Тривуновић и да се као чланови у Надзорни одбор изаберу Славица Попов и Милован Бадњаревић.
На крају седнице председница УПГНС Милена Жарковић свим члановима Скупштине, корисницима пензија града Новог Сада, честитала je престојеће Божићне и Новогодишње празнике.
Image

Mailing lista

Prijavite se na našu
mailing listu