INFO/VESTI - Udruženje Penzionera Grada Novog Sada

Подела пакета солидарне помоћи

Share

Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање обезбедио је средства за пакете  са храном, са основним животним намирницама, као солидарну помоћ за пензионере са најнижим примањима. 

Image
Фонд, заједно са Удружењем пензионера града Новог Сада, је у понедељак 13 новембра је почео расподелу пакета солидарне помоћи пензионерима чија пензија не прелази износ од 20.631,53 динара.

Како је изјавио Борис Јефтић, директор Фонда ПИО филијале Нови Сад , ове године је за пензионере града Новог Сада обезбеђен 231 пакет солидарне помоћи. Састав пакета чине основне животне намернице и који је у складу са Правилником о друштвеном стандарду корисника пензија РФ ПИО.

Председница УПГНС Милена Жарковић истиче да  Фонда ПИО сваке године издваја значајна средства за побољшање друштвеног стандарда најугроженијих корисника пензија, један део се користи за упућивање на рехабилитацију и опоравак у бање, а други, за солидарну помоћ у виду доделе пакета са основним животним намирницама. У ту сврху Фонд сваке године се распише оглас за овај вид солидарне помоћи, а ове године се на њега пријавило 250 пензионера из града Новог Сада, њих 19 нису испунили услове из Огласа, односно, њих 231 су стекли право за добијање пакета солидарне помоћи.

Значајна помоћ за пензионере следи у јануару 2024. године, како је најављено из Владе Републике Србије, када ће пензије бити увећане за 14,8 посто.

Image
Image
Image

Mailing lista

Prijavite se na našu
mailing listu