INFO/VESTI - Udruženje Penzionera Grada Novog Sada

Одржан 9. састанак са председницима месних организација пензионера Удружења пензионера града Новог Сада

Share

У великој сали Удружења пензионера града Новог Сада, Поштанска 3, у четвртак 09.11.2023. године, са почетком у 10:00 часова, одржан је 9. по реду састанак са председницима месних организација пензионера Удружења пензионера града Новог Сада.

Image

Састанку је председавала председница Удружења пензионера града Новог Сада, Милена Жарковић. Она је присутне председнике МОП УПГНС информисала о реализацији Плана рада Удружења пензионера града Новог Сада за 2023. годину, и о раду сви органа и комисија УПГНС:

  • Управног одбора,
  • Надзорног одбора,
  • Комисије за бање, превоз и смештај,
  • Комисије за здравство,
  • Комисије за културу,
  • Комисије за информисање,
  • Комисије за спорт и рекреацију,
  • Комисије за солидарну помоћ.

У свом излагању се осврнула на успешну сарадњу са локалном самоуправом града Новог Сада, са челним људима из управа и градоначелником Миланом Ђурићем.

Истакла је да у се у Фонду ПИО могу подићи пензионерске картице.

Обавестила је председнике МОП да ће Фонд ПИО, заједно са Удружењем пензионера града Новог Сада, почев од 13. новембра , почети расподелу 231 пакета солидарне помоћи корисницима пензија из Новог Сада који су испунили услов из Огласа РФ ПИО, односно да им пензија не преази износ од 20.631,53 динара.

Подсетила је председнике МОП да ће град Нови Сад, до краја текуће, 2023. године, најугроженијим корисницима пензија, њих око 5.000, поделити једнократну, новчану помоћ од 10.000,00 динара. Истовремено, сви корисници пензија у Републици Србији ће крајем новембра месеца од Државе добити 20.000,00 динара.

Замолила је председнике МОП да до 12. децембра одрже састанке својих месних одбора, у проширеном саставу, на којима ће се договорити како да информишу своје чланство о свим наведеним темама, онаведеним погодностима које даје локална самоуправа и Република Србија, и како да мотивишу пензионере да масовно учествују на изборима, који су заказани за 17. децембар 2023. године, водећи рачуна о горе наведеним информацијама.

Уз конструктивну расправу која је вођена о свим питањима која су била на Дневном реду, председници месних организација пензионера Удружења пензионера града Новог Сада су подржали и прихватили све информације које им је поднела председница Удружења пензионера града Новог Сада гђа Милена Жарковић.

На крају састанка, минутом ћутања, одата је пошта недавно преминулом председнику Надзорног одбора Удружења пензионера града Новог Сада, Славољубу Митићу.

Image

Mailing lista

Prijavite se na našu
mailing listu