INFO/VESTI - Udruženje Penzionera Grada Novog Sada

77 година успешног рада Удружење пензионера града Новог Сада

Share

Удружење пензионера града Новог Сада, прославило је 26 октобра 2023.године у велелепном Дому корисника пензија у Каћу, 77 година постојања и успешног рада.
Свечаности су присуствовали: чланови Скупштине Удружења, председници месних организација, чланови Управног и Надзорног одбора,чланови комисија, корисници пензија који су изабрани за Почасне чланове, Помажући чланови, представници Града и јавно-комуналних предузећа.

Image
На почетку програма, хор Удружења пензионера је отпевао химну „Боже Правде“, након чега је председница Удружења Милена Жарковић, поздравила све присутне, драге нам госте:
Јелену Маринковић- Радомировић, председницу Скупштине града Новог Сада, Мому Чолаковића, почасног председника Удружења, чланове Градског већа, Данијелу Костић, начелника Градске управе Николу Крстића, Мирјану Шуљманац Шећеров, председницу „Коло српских сестара“, са сарадницом, Славојком Тодоров, Уроша Лончара, одборника  у Скупштини града Новог Сада, помажуће и почасне члановеУдружења, председнике МО и чланове Скупштине УПГНС.
У  примерном обраћању, председница Удружења Милена Жарковић, је рекла,“ да у ових 77 година постојања и рада, Удружење је постало институција и значајан фактор, на првом месту по броју од 25.000 својих чланова, који су  нам указали поверење и препознали да у свом Удружењу могу остварити своје потребе као и у 47 месних организација на читавој територији града Новог Сада. Удружење пружа више од 20 разних услуга за скоро 40.000 корисника пензија града Новог Сада, у својим радним телима ангажује 416 активиста, чији је задатак  и циљ, да својим деловањем помогну оним корисницима пензија којима је тешко, који су сами, болесни,немоћни и који зависе од наше и помоћи локалне самоуправе.
Нагласила је да у граду ради 19 клубова и 9 домова за кориснике пензија, који су изграђени из средстава Буџета града Новог Сада.
Image
Image
Посебно је истакла немерљив допринос и залагање бившег градоначелника Милоша Вучевића, са сарадницима као и данашњег градоначелника Милана Ђурића са сарадницима у остваривању да, корисници пензија у граду Новом Саду, пристојно живе, да град о свом трошку сваке године упућује у бање 400 корисника пензије, да град улаже значајна средства за изградњу и уређивање домова за кориснике пензија, да град уплаћује једнократну новчану помоћ најсиромашнијим корисницима пензија.
У даљем обраћању, председница Милена Жарковић је истакла, да смо поносни на 30 диплома као знак признања од разлићитих институција, да смо добили Октобарску награду града Новог Сада, да смо добили Орден који нам је, поводом Дана државности, 15 фебруара 2022. године, доделио председник Републике Србије Александар Вучић, на чему смо му захвални.
На крају је истакла, да све ово УПГНС не би постигло, да није имало изузетно добру сарадњу и помоћ Града, изказујући и наду, да ће се ова плодна сарадња града Новог Сада и Удружења, наставити.
У наставку свечаности, председница УПГНС, Милена Жарковић, је уручила Повељу Почасном председнику Удружења пензионера Моми Чолаковићу. Повељу , као највише признање које се додељује најистакнутијим члановима Удружења, за дугогодишњи рад. Велики је допринос Моме Чолаковића, на угледу Удружења, угледу код корисника пензија код Покрајинских и Републичких органа пензионера и код Покрајинских и Републичких органа управе.
Image
Image
Image
Момо Чолаковић, у свом обраћању, бираним речима се захвалио УПГНС на додељеном високом признању.
У име града Новог Сада, свечано скупу се обратила председница Скупштине Града Новог Сада, Јелена Маринковић – Радомировић, која је чланицама и члановима УПГНС честитала 77 година рада, истакавши да је реч о добро уређеној и здравој организацији, која својим многобројним члановима пружа помоћ и подршку. Настојимо да пензионерима у што већој мери живот учинимо лакшим,лепшим и комфорнијим и трудићемо се да увек будемо уз вас- пензионере, рекла је председница градског парламента.
Свечаност је професионално водила Жељка Јелић.
У наставку свечаности, хор Удружења, који је на Смотри хорова Србије у Нишу, освојио прво место, отпевао је сплет староградских песама.
На крају свечаности био је приређен коктел и кетеринг, као и културни програм.
Свечаност су пропратиле многе медијске куће: „Дневник“, РТ Војводине, радио 021 и други.
Image
Image

Mailing lista

Prijavite se na našu
mailing listu