INFO/VESTI - Udruženje Penzionera Grada Novog Sada

Promocija vakcinacije u Udruženju penzionera

Share
U sklopu programskih aktivnosti Komisije za zdravstvo Udruženja penzionera Grada Novog Sada, u sredu, 08.02.2023. godine, u Velikoj sali Udruženja, predstavljena je promocija vakcinacije kod starije populacije, a posebno na Kovid – 19.
Image

O opštoj vakcinaciji uvodnu reč je dao dr. Sabo, predsednik komisije za zdravstvo Udruženja penzionera Grada Novog Sada.
 
Prvo pitanje koje je postavio prisutnima je “šta je vakcina” i odgovorio kratko “borba protiv virusa”. Dr. Tibor Sabo je rekao da dobijanjem bilo koje vakcine , stvara se reakcija protiv virusa.
 
Zato je posebno naglasio da među starijom populacijom je obavezna vakcina a naročito istakao vakcinu protiv Kovid-19.
 
Iz Novosadskog humanitarnog centra, Mira Novaković Ilin, suorganizator promocije, je istakla, da po preporuci Svetske zdravstvene organizacije, Humanitarni centar Novi Sad,je dobio preporuku da promoviše obaveznu vakcinaciju kod starijih osoba a naročiti na vakcinu Kovid -19.
 
Konkretno o Kovidu -19, je govorila dr. Marina Đurguz, istakavši: da vakcinacijom se neuklanja u potpunosti rizik od zaraze, niti od razvijanja blagih simptoma i zaražavanja drugih, zato treba učiniti sve što se može da čovek ostane zdrav i na taj način štiti ljude oko sebe.
 
Bilo je dosta različitih putanja od strane prisutnih, gde su Dr. Sabo i D. Đurguz, dali adekvatne odgovore.

Image
Image
Image

Mailing lista

Prijavite se na našu
mailing listu