INFO/VESTI - Udruženje Penzionera Grada Novog Sada

U Udruženju penzionera Grada Novog Sada gradonačelnik čestitao Dan žena novosadskim penzionerkama

Share
Povodom 8. marta Međunarodnog dana žena, gradonačelnik Grada Novog Sada Milan Đurić, posetio je Udruženje penzionera Grada Novog Sada u Poštanskoj ulici i razgovarao sa starijim sugrađankama.
On im je svima pojedinačno, uručio poklon u vidu cvetnog aranžmana iiskoristio priliku da sa svakom penzionerkom porazgovara, i predoči im planove Grada vezanim za novosadske penzionere.
Image

Gradonačelnik je razgovarao i sa predsednikom Momom Čolakovićem i saradnicima. Tom prilikom u svom javnom istupanju za govornicom Udruženja penzionera, se zahvalio na više nego korektnoj saradnji Udruženja sa gradskom upravom i institucijama Grada.
Grad je saglasan, da pored velikih ulaganja koja ima u infrastrukturu, nastavi započetu izgradnji i renoviranje penzionerskuh domova i klubova, koja je započeta 2014. godine, Od tada do danas, izgrađeni su novi objekti u Kaću,Sajlovu, a rekonstruisani objekti u Budisavi, Kovilju, Bukovcu, Stepanovićevu, Ledincima, Sremskoj Kamenici navodeći da ima još lokacija, poput Veternika, na koje treba obratiti pažnju i omogućiti adekvatan prostor za delatnost najstarijih sugrađana Grada Novog Sada.

Image
Image
Član Upravnog odbora Nada Golić, je podsetila svoje sugrađanke na značajne žene Novog Sada:
Milevu Marić Anštajn, Mariju Trandafil, Milicu Tomić, Anku i Milicu Ninković, Savku Subotić, Anicu Savić Rebac i mnoge druge.
Podsetila je da je 1910. godine na današnji dan na inicijativu Klare Cetkin, je ustanovljen praznik Dan žena u znak sećanja na demonstracije američkih žena u Čikagu, 8.marta 1908. godine.
Prva proslava Dana žena u Srbiji je održana 1914. godine.
U nastavku svečanosti uz za ovu priliku pripremljen kulturni program, penzionerke grada su priredile prigodno posluženje.
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Mailing lista

Prijavite se na našu
mailing listu