INFO/VESTI - Udruženje Penzionera Grada Novog Sada

Удружење пензионера Града Новог Сада на Олимпијади спорта и рекреације у Врбасу

Share

Општинско удружење пензионера Врбаса, Центар за физичку културу „Драго Јововић“ и локална самоуправа Врбаса, су 05. септембра 2023. године били домаћини 2. Олимпијаде спорта и рекреације пензионера Јужнобачког округа. На Олимпијади је учествовало више од 100 учесника из 12 општина.

Image

Пензионери су се такмичили у пет спортских дисциплина прилагођених њиховим годинама и то: штафетно брзо ходање, фудбал – извођење пенала, кошарка - извођење слободних бацања, пикадо и шах.

У име домаћина, локалне самоуправе, добродошлицу такмичарима пензионерима је пожелео Предраг Ројевић, председник општине Врбас, који је истакао да су пензионери поставили темеље локалних самоуправа и државе Србије. Посебно је истакао бригу и залагање за статус пензионера, председника Александра Вучића и премијерке Ане Брнабић.

Image

У име Општинског Удружења пензионера Врбас, све присутне је поздравио председник ОУП Врбас Милић Мијовић, који је у свом обраћању рекао да ово такмичење нема ревијални карактер, већ ће  они са најбољим резултатима стећи право да се такмиче на Олимпијади спорта, здравља  и културе трећег доба, на нивоу Републике Србије , која ће се одржати у Врњачкој Бањи од 01. до 04. октобра 2023. године.

Спортска  екипа Удружења пензионера града Новог Сада, од 5.чланова, у укупном пласману освојила је 3. место.

Image

У појединачном пласману освојена су прва места у штафетном брзом ходању и пикаду,  3. место у кошарци - извођењу слободних бацања , 5. место у фудбалу - извођењу пенала,  а у шаху 8. место.

По укупном резултату, екипа Удружења пензионера Града Новог Сада се квалификовала за Олимпијаду трећег доба, која ће, како смо рекли, бити одржана у Врњачкој Бањи.

Image

Mailing lista

Prijavite se na našu
mailing listu