INFO/VESTI - Udruženje Penzionera Grada Novog Sada

Удружење пензионера Града Новог Сада на Олимпијади трећег доба у Врњачкој Бањи

Share

„Олимпијада спорта, здравља и културе трећег доба“,  16. по реду, одржана је у Врњачкој Бањи 01.10 до 04.10.2023. године.

Image

Манифестација, која је окупила преко 10.000 пензионера, организује се под покровитељством председника Србије Александра Вучића. Олимпијаду је свечано отвориo председник Савеза пензионера Србије др Андреја Савић.

Ово финално такмичење пензионера из целе Србије, манифестовало се у разним спортским играма ( штафета у брзом ходању, пикадо, федбалу, кошарци и шаху), културним садржајима, књижевним вечерима, ликовним колонијама и еколошким радионицама.
На манифестацију су позвани пензионери из 24 округа, укључујући Београд, Војводину и јужну српску покрајину, Косово и Метохију.

Image
Екипа пензионера Града Новог Сада која је учествовала на Олимпијади је била у следећем саставу: Милорад Драгосавац, Стана Узелац, Дане Мијатовић, Илија Торбица и Ненад Муњиза.

Екипа Удружења пензионера Града Новог Сада, је у Нови Сад донела, Бронзану медаљу и Диплому за освојено треће место у пикаду на Олимпијади.
Од 120 екипа учесника Олимпијаде у укупном пласману, наша екипа је освојила је пето место. Од осталих резултата треба истаћи висок пласман, 4. место у брзом ходању, фудбал-пенали 8. место и кошарка-слободна бацања 19. место.
Image
Image

Mailing lista

Prijavite se na našu
mailing listu