INFO/VESTI - Udruženje Penzionera Grada Novog Sada

Prvo mesto na smotri horova u Nišu

Share

Hor Udruženje penzionera grada Novog Sada učestvovao je na tradicionalnoj, 5. po redu,  smotri horova penzionera Srbije, koja je održana 6. oktobra 2023. godine u Nišu, i u veoma jakoj konkurenciji, osvojio prvo mesto.

Image

Organizator ove manifestacije, koja je imala takmičarski karakter, bio je Savez penzionera Srbije, a domaćin Gradsko udruženje penzionera Niša.
Kako je dirigent i vođa hora Udruženja penzionera grada Novog Sada , mr Hermina Guga Sarka, zbog bolesti bila odsutna i sprečena da primi nagradu, nagrada za osvojeno prvo mesto je uručena predsednici Udruženja penzionera grada Novog Sada, gđi Mileni Žarković. Predsednica Žarković se zahvalila organizatoru i domaćinu, na dobro organizovanoj smotri horova, takođe, svim učesnicima smotre poželela je uspešan i dugovečan rad.
Ovom prilikom treba istaći da je Niš kao grad prepoznatljiv, između ostalog, i kao grad koji neguje horsko pevanje. Pored našeg hora, posebno treba istaći i članove hora „Lira“ iz Leskovca, koji su ovom prilikom osvojili drugo mesto, a redovno učestviju na svim smotrama horova kako na Republičkom tako i na Pokrajinskom nivou.
Program na smotri horova u Nišu je bio veoma bogat i raznovrsan. Učesnici su izvodili dela domaćih i stranih kompozitora iz različitih žanrova muzike, bilo je tu narodne, starogradske, romanse, duhovne i etno muzike, kao i arija iz dela ozbiljne muzike.

Image
Image
Image

Mailing lista

Prijavite se na našu
mailing listu