INFO/VESTI - Udruženje Penzionera Grada Novog Sada

O održanoj 15. republičkoj olimpijadi sporta, zdravlja i kulture trećeg doba u Vrnjačkoj Banji

Share
U ovoj 2022. godini članovi Sportske sekcije su redovno, svakog ponedeljka, a po potrebi i četvrtka, dolazili u Udruženje u Poštansku 3, i u prostorijama Udruženja, najčešće u Dnevnom centru, trenirali i vežbali, prvo za predtakmičenja, a kasnije i za nastupe na regionalnim takmičenjima i za Republičku Olimpijadu sporta, zdravlja i kulture trećeg doba, koja se, svake godine, održava u Vrnjačkoj Banji.

Olimpijada sporta, zdravlja i kulture trećeg doba u Vrnjačko Banji, održana je od 28.09. do 02.10.2022. godine, a naša ekipa postigla je sledeće rezultate:
  • Osvojeno drugo mesto u disciplini „Pikado“;
  • Osvojeno peto mesto u disciplini „Brzo hodanje“;
  • Osvojeno četvrto mesto u disciplini „Penali“;
  • Osvojeno deveto mesto u disciplini „Slobodna bacanja“;
U ukupnom plasmanu zauzeli smo sedmo mesto, od 126 ekipa iz cele Srbije, što smatramo da je dobar rezultat. Ekipu su sačinjavali: Dragosavac Milorad, Ranitović Branko, Uzelac Stana, Munjiza Nenad i Mijatović Dane.

Na svim putovanjima ( Zrenjanin ,Sirig...) i boravku u mestima u kojima su održavana takmičenja ekipa je dostojno, u svakom pogledu, predstavila naše Udruženje. Rad Komisije za sport nastavlja se svakog ponedeljka.
Za 2023. godinu, uz nastavak vrednog rada, Komisija planira poboljšanje uslova za rad i intenziviraće se aktivnosti u sportskim disciplinama u kojima smo postigli slabije rezultate.
Takođe, planira se da Udruženje penzionera grada Novog Sada bude organizator pokrajinskog ili kvalifikacionog takmičenja, a da se na Olimpijadu ode sa dve ekipe.
Ostaje stalni zadatak omasovljavanja Sportske sekcije kako bi se što veći broj korisnika penzije organizovano bavio sportom i rekreacijom.
U okviru održavanja 15. Republičke Olimpijade sporta, zdravlja i kulture trećeg doba Srbije u Vrnjačkoj Banji, priređena je i Likovna kolonija. Na Likovnoj koloniji uzele su učešće i dve predstavnice Udruženja penzionera grada Novog Sada, Šević Zorica i Volf Mira, članice Likovne sekcije UPG. One su tamo naslikale dve slike, dva ulja na platnu, koje su, zajedno sa slikama ostalih učesnika Likovne kolonije, bile izložene i pri tome veoma zapažene.
Na kraju, može se reći, da su i Sportska i Likovna sekcija dale doprinos ukupnom uspehu naših učesnika na Olimpijadi i tako u najboljem svetlu predstavili Udruženje penzionera grada Novog Sada.
Image

Sličan sadržaj

Image

Mailing lista

Prijavite se na našu
mailing listu