INFO/VESTI - Udruženje Penzionera Grada Novog Sada

Smotra horova u Subotici

Share
Udruženje penzionera grada Novog Sada učestvovalo je na 17. smotri horova Udruženja penzionera Srbije 6. oktobra 2022. godine.
Image

Organizator ove manifestacije, koja je imala i takmičarski karakter, bio je Savez penzionera Srbije, a domaćin je bilo Gradsko udruženje penzionera iz Subotice.
Takmičenje je bilo u većnici kongresne sale na Paliću. Na takmičenju je učestvovalo 11 horova iz: Niša, Leskovca, Subotice, Šida, Pančeva, Vršca, Sremskih Karlovaca, Kovačice, Zrenjanina, Sremske Mitrovice i Novog Sada. Naše udruženje je zauzelo 2. Mesto. Hor pod dirigentskom palicom profesorke Hermine Guge Sarke i maestra koji ju je pratio na harmonici Miće Jankovića, dobio je veliko priznanje od žirija.
Predsednik žirija je rekao da je uživao u divnim pesmama i aranžmanima i da su danas svi pobednici. Posebnu zahvalnost ukazao je profesorki Hermini, rekavši: „Ovakvu harizmu, entuzijazam i aranžman nisam odavno doživeo. Ja sam leteo sa vama.“ Po završetku programa nastvljeno je druženje uz pesmu i igru u restoranu „Mala gostiona“ na Paliću. Bilo je ovo jedno lepo druženje sa učesnicima iz cele Srbije.

Image
Image

Mailing lista

Prijavite se na našu
mailing listu