INFO/VESTI - Udruženje Penzionera Grada Novog Sada

76. godina uspešnog rada Udruženja penzionera Grada Novog Sada

Share
Udruženje penzionera Grada Novog Sada obeležilo je u sredu 26. oktobra u Amfiteatru SPENS-a, 76 godina postojanja i uspešnog rada.
Image

Svečanom programu je prisustvovalo veliki broj zvanica:
U ime Grada Novog Sada, sve prisutne je pozdravio pomoćnik Gradonačelnika Stanko Ljubičić koji je članovima Udruženja čestitao 76 godina uspešnog rada i poželeo da nastave još dugo i uspešno da rade za dobrobit korisnika penzija sa teritorije Grada Novog Sada.

Osim predstavnika Grada Novog Sada proslavi si prisustvovali i ostali predstavnici gradskih struktura, gosti iz bratskih Udruženja penzionera Grada Niša i Drvara, pomažući članovi Udruženja, počasni članovi Udruženja, predstavnici MO Udruženja i drugi gosti.

Sve prisutne goste je pozdravio Momo Čolaković, predsednik Udruženja penzionera Grada Novog Sada, koji je u svom obraćanju istakao značaj i doprinos današnjih penzionera u društvu, kao i obavezu rukovodstva Udruženja penzionera Grada da im se svojim delovanjem adekvatno zahvali na predanosti u radu i na ono što su uradili.

Rukovodstvo kontinuirano radi na poboljšanju usluga za penzionere, pomoć, nega u kući, jednokratna pomoć za one sa najnižim primanjima, povlastice u javnom prevozu, plaćen odlazak u banjsko lečilište, besplatni paketi pomoći, sve to u cilju olakšanja penzionerskih dana.

Posebno je istakao veliku pomoć Gradonačelnika Grada Miloša Vučevića, koji desetak godina prati rad Udruženja, i ostalih gradskih struktura, koji su sa velikim materijalnim sredstvima učestvovali u adaptaciji i renoviranju prostorija Udruženja i opremanje istih. Naglasio je da je Udruženje uz pomoć Grada, adaptiralo, rekonstruisalo domove penzionera u Budisavi,Kisaču, Kaću, Kovilju, Bukovcu, Stepanovićevu, Ledincima Sajlovu i Futogu., gde penzioneri mogu da se okupljaju, druže i ostvaruju svoju programsku aktivnost.

Kao plod aktivnosti Udruženja penzionera, dobijena su i visoka priznanja, Oktobarska nagrada Grada Novog Sada i Zlatna medalja za zasluge, za izizetne zasluge i postignute rezultate u oblasti javnih delatnosti, koju je Udruženju penzionera uručio lično, predsednik Aleksandar Vučić.

U ime gostiju skup je pozdravio, predsednik Udruženja Grada Niša, Vlastimir Gocić, a u ime Udruženja penzionera Grada Drvara, skup je pozdravila predsednica Slobodanka Grubor.
Uz pripremljen bogat kulturni program, koji su priredili Sekcija za kulturne aktivnosti i folklorna grupa udruženja, svi prisutni su nastavili da se druže uz prigodan koktel u prelepom VIP salonu Novosadskog SPENS-a.

Image
Image
Image

Mailing lista

Prijavite se na našu
mailing listu